DONEREN AAN DE ZAANSCHE MOLEN

Welkom op de donatie pagina van De Zaansche Molen.

Gift/donatie
U kunt een (eenmalige) donatie doen ten behoeve van de Wereld van Windmolens (de Zaanse molens en Molenmuseum). Hiermee steunt u het onderhoud van de molens of draagt bij aan de collectie van het Molenmuseum.

U kunt dit direct regelen door het invullen van onderstaand formulier.

Wilt u dat we contact met u opnemen na uw donatie? Bijvoorbeeld om u te bedanken. Laat dan uw naam en e-mailadres achter. Doneert u liever anoniem? Laat deze velden dan leeg.


Doneer € -


De Zaansche Molen is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat het fiscaal aantrekkelijk kan zijn om de vereniging eenmalig of periodiek via een schenking te steunen. Er gelden wel enkele regels. Er mag geen tegenprestatie tegenover de gift staan. Zo kan de contributie voor de vereniging niet worden afgetrokken. En met bankafschriften of kwitanties moet bij de belastingdienst kunnen worden aangetoond dat er daadwerkelijk een gift of giften zijn gedaan. Meer informatie over de voorwaarden voor schenken aan een (culturele) ANBI is te vinden op deze website.

Voorbeeld fiscale mogelijkheden eenmalige gift
Een eenmalige donatie/gift is aftrekbaar als deze op jaarbasis in totaal hoger is dan 1% van het verzamelinkomen, tot maximaal 10% van uw verzamelinkomen. Stel, uw jaarinkomen is € 35.000, dan is de drempel voor de aftrek € 350 en de maximale aftrek is € 3.500. Uw inkomen wordt belast met 37%. Stel, u schenkt eenmalig € 500 aan De Zaansche Molen dan valt € 150 daarvan binnen de 1 en 10% van uw inkomen. Dit bedrag mag u van het belastbaar inkomen aftrekken. Vervolgens krijgt u 37% hiervan (dat is € 56) terug van de belastingdienst.