Ridders van de molen, rondleiding en lezing

Ridders van de molen, rondleiding & lezing
In 2017 is het vak molenaar door UNESCO officieel erkend als immaterieel erfgoed. Molenaars van De Zaansche Molen houden het ambacht met liefde en doorzettingsvermogen in stand en staan zo in een eeuwenoude traditie. Hun kennis en deskundigheid is van onschatbare waarde. Om de molenaar te eren werd in 2020 de fototentoonstelling ‘Ridders van de molen, een ode aan het molenaarsambacht‘ geopend in het Molenmuseum. Tegelijkertijd verscheen het fotoboek ‘Ridders van de molen’, gemaakt door De Zaansche Molen met foto’s van de jonge fotograaf Jeroen Nieuwhuis van NEW DAY studio. Aan de hand van deze foto’s geven de samenstellers van de tentoonstelling een rondleiding en houdt hoofdconservator Henk Heijnen een lezing over het molenaarsambacht.

De bijeenkomst is kleinschalig en geven plek voor ongeveer 25 gasten. Plaatsen worden toegekend bij binnenkomst. Hieronder genoemde prijzen zijn inclusief koffie en thee.

Ridders van de Molen (rondleiding & lezing):
Vrijdag 17 december van 15.30 uur tot 17.00 uur. Prijs: € 25,- en leden € 15,- (inclusief € 20,00 korting bij aanschaf van het prachtige fotoboek Ridders van de molen). Aanmelden kan tot 9 december. Bezoekers kunnen hiervoor hun naam, telefoonnummer en aantal kaarten onder vermelding van ‘Ridders’ doorgeven aan [email protected].