Het Prinsenhof -vaarexcursies Westzijderveld
Unieke molenvaartocht in het Westzijderveld, met schipper en gids

Ontdek de Geheimen van het Westzijderveld met een Unieke Vaartocht!

Wist u dat het Westzijderveld een polder vol prachtige geheimen is? Wist u dat er in het Westzijderveld drie prachtige Zaanse molens te vinden zijn? Wist u dat dit gebied rijk is aan dieren en planten? Deze zomer kunt u dit allemaal zelf ontdekken vanaf het water!

Vereniging De Zaansche Molen organiseert een speciale vaartocht waarbij u de kans krijgt om de polder en molens op een unieke manier te leren kennen. Kom kijken, luisteren en proeven wat het Westzijderveld te bieden heeft. Beleef een avontuurlijke vaartocht samen met een ervaren boswachter van Staatsbosbeheer op zaterdag 3 augustus 2024.

Programma van de vaartocht:
• Startpunt: Papiermolen De Schoolmeester, Guispad 3 in Westzaan
• Tijd: Vertrek om 9.30 uur, terugkomst rond 13.00 uur

De tocht begint bij papiermolen De Schoolmeester, waar we met onze polderboot naar pelmolen Het Prinsenhof varen. Hier geven de molenaars een exclusieve rondleiding door deze bijzondere molen uit 1722, die een roemrijk verleden herbergt. Hoe smaakte de gortepap die vroeger een belangrijk onderdeel van de maaltijd was? De molenaar laat u zien hoe gort gepeld wordt en wij hebben gortepap gemaakt om te proeven. Ga ook genieten van het uitzicht over het veld vanaf de stelling. Dit is adembenemend!
Met het uitzicht vanaf de stelling van de molen nog op ons netvlies varen we verder. Vervolgens vaart de boot naar De Jonge Dirk, een kleine maar veelzijdige molen, waar de boswachter uitleg geeft over alles wat groeit en bloeit in het veld. Hier bieden we een vers gemaakte mosterdsoep aan. We sluiten af met een uitgebreide rondleiding in De Schoolmeester, de enige nog werkende papiermolen ter wereld. Hier ziet u hoe uit oude kleren papier ontstaat, een bijzondere ervaring die u niet wilt missen!

Kosten:
• €39,50 voor volwassenen
• €34,50 voor kinderen (10-17 jaar) en leden van De Zaansche Molen
De minimumleeftijd voor deze excursie is 10 jaar.
Kom en ontdek de schoonheid en geschiedenis van het Westzijderveld zoals u die nog nooit eerder heeft gezien. Mis deze unieke kans niet en vaar mee op zaterdag 3 augustus 2024!

Aanmelden Schrijf u snel in, want de boot heeft een beperkte capaciteit van maximaal 12 personen.