Elk kwartaal een nieuwe Windbrief.

De Windbrief is het full colour verenigingsmagazine van De Zaansche Molen. Het blad verschijnt vier keer per jaar in een oplage van vierduizend exemplaren. Behalve de leden van De Zaansche Molen krijgen ook andere stakeholders van de vereniging De Windbrief toegestuurd, zoals lokale en regionale politici, sponsors en relaties bij fondsen en erfgoedorganisaties. Daarnaast liggen er altijd presentexemplaren in onze te bezoeken molens en in wachtkamers van doctoren en tandartsen.

Redactie
De Windbrief wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie, maar het bestuur van De Zaansche Molen blijft officieel eindverantwoordelijk voor de inhoud. Naast achtergrondinformatie over de ontwikkelingen binnen de vereniging, worden er vooral mensen aan het woord gelaten. Leden, vrijwilligers én buitenstaanders. Hoe beleven zij de vereniging en de molens? Wat boeit hen of waaraan ergeren zij zich? De Windbrief kent zowel vaste rubrieken als artikelen en veel fotografie.

Klik hier om kennis te maken met De Windbrief.

 

 

Zomereditie van de Windbrief
Deze week komt editie 183 van de Windbrief uit, het blad voor leden en relaties van De Zaansche Molen. Ook deze editie staat weer vol foto’s en artikelen, zoals bijvoorbeeld over De Herder die in 1693 in Wormer als oliemolen werd gebouwd en nu in Medenblik tarwe maalt als grondstof voor een tarwebiertje. In een interview zegt Jan Hovers, de directeur van het Zaans Museum, dat er op de Zaanse Schans nog heel wat schaduwen liggen waar overheen gestapt moet worden…

Zoals altijd staat de Windbrief vol interessante artikelen en prachtige foto’s. Ron Butterman, een jonge molenaar op papiermolen De Schoolmeester, vertelt bijvoorbeeld in het magazine waarom er in het interieur van deze molen helemaal niets mag worden veranderd. Onze klein- en achterkleinkinderen moeten hem straks net zo aantreffen als toen hij werd gebouwd. Dat bepaalt sterk de bijzondere beleving van bezoekers in de molen. Een ander artikel gaat over de kostbare en tijdrovende restauratie van De Ooievaar, de oliemolen die op het terrein van de Duyvis pindafabriek staat. Het bleek het duurste restauratieproject van De Zaansche Molen ooit.

Krijg jij de Windbrief niet thuisbezorgd maar zou je dat wel graag willen? Word dan lid van vereniging De Zaansche Molen voor slechts 25 euro per jaar. Je ontvangt het magazine dan elk kwartaal en je hebt bovendien het hele jaar gratis toegang tot alle molens van de vereniging. Kijk op www.zaanschemolen.nl/word-lid/.