MOLENS EN MUSEUM VERTELLEN
SAMEN EEN BOEIEND VERHAAL

Welkom in De Wereld van Windmolens
Sinds kort kun je als bezoeker in één wandeling over de Zaanse Schans een groot aantal molens én ons gloednieuwe museum bezoeken. Vanaf 28 september 2020 kunt u het Molenmuseum bezoeken en is de Wereld van Windmolens een feit. Je kunt dit totaalverhaal met 1 ticket boeken.

 

Molens en Molenmuseum samen op de Zaanse Schans
De meeste molens zijn voor publiek toegankelijk en bij gunstige wind in vol bedrijf. Hier onderga je de indrukwekkende kracht van de wind en de houten machinerie. De molenaar en zijn medewerkers vertellen je graag alles wat je weten wilt over het productieproces. In verband met de corona maatregelen zijn niet alle molens geopend.

In het museum ervaar je de geschiedenis en de betekenis van de molens, als Nederlands erfgoed van wereldklasse. Dit verhaal bestrijkt ruim drie eeuwen Zaanse industriemolens. Een bezoek aan het Molenmuseum is een tijdreis voor jong en oud. Een multimediale ontdekkingstocht, waarin alle zintuigen geprikkeld worden.

Coronabeleid
In het museum en molens gelden de basisregels van de overheid voor doorstroomlocaties. Vanaf 6 november gelden deze maatregelen:
Blijf thuis bij klachten, ook als je al gevaccineerd bent
Ben je 13 jaar of ouder, dan heb je een coronatoegangsbewijs (digitale QR-code of print) nodig en legitimatie. Een vaccinatieboekje is geen bewijs.
Dit wordt gecheckt bij de entree.

Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter is een veilige afstand.
Vanaf 28 november 2021 is een mondkapje dragen verplicht.

Het hele Molenmuseum is toegankelijk zonder verplichte route inclusief garderobe, toiletten en kluisjes. Zo kun je vrij dwalen, genieten en ontdekken.

Fondsen en Stichtingen
De Wereld van Windmolens wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande fondsen en stichtingen

BankGiro Loterij
VSB Fonds
Stichting Dioraphte
Honig Laanfonds
BPD Cultuurfonds
Stichting Gebroeders Visser
Stichting Zabawas
Gerrit Blaauwfonds
Van Toorn Scholten Stichting
Prins Bernhard Cultuurfonds
Kickstart Cultuurfonds
Mondriaan Fonds
Stichting Het Fortuinfonds
ANWB Fonds
Dr. C.J. Vaillant Fonds
Bredenhof Stichting
P.M. Duyvisfonds
Stichting Niemeijer-Foppen