WORD VRIJWILLIGER
Jonge Schaap - Simone Ronchetti-10
Molenmuseum - Simone Ronchetti-21

Veel mensen willen zich graag nuttig maken en andere mensen ontmoeten in hun vrije tijd. De Zaansche Molen wordt gevormd door de inzet van honderden vrijwilligers en heeft veel handen nodig om de molens te laten draaien en malen, het Molenmuseum te exploiteren en de vereniging goed te laten functioneren. Er is werk voor doeners en denkers, zoals bijvoorbeeld:

Lid van een maalploeg

Onder leiding van de verantwoordelijk molenaar laten de leden van een maalploeg de molen draaien, geven uitleg en doen klein onderhoud in en rond de molen.

Museummedewerker/suppoost

In het (nieuwe) Molenmuseum is van alles te doen, zoals baliewerk (kassa/museumwinkel), het geven van rondleidingen en het digitaliseren en/of registreren van de museumcollectie. Speciaal voor het nieuwe museum zijn we op zoek naar baliemedewerkers en/of suppoost/educator. Meer info een aanmelding: https://zaanschemolen.nl/nieuws/word-vrijwilliger-op-de-mooiste-plek-op-de-zaanse-schans/

Lid van de redactie

De Zaansche Molen geeft niet alleen het kwartaalblad De Windbrief uit, maar ook een maandelijkse digitale nieuwsbrief. Bovendien is de vereniging actief in de sociale media. Wij zijn altijd op zoek naar mensen met redactionele ervaring of die kunnen ondersteunen bij de het vervaardigen van het blad (opmaak, fotografie).Zaansche Molen geeft niet alleen het kwartaalblad De Windbrief uit, maar ook een maandelijkse digitale nieuwsbrief. Bovendien is de vereniging actief in de sociale media. Wij zijn altijd op zoek naar mensen met redactionele ervaring.

Bestuurder

Vereniging De Zaansche Molen heeft uiteraard een hoofdbestuur. Behalve het hoofdbestuur kent De Zaansche Molen nog het bestuur van De Windmolencompagnie (kortweg de WMC; verantwoordelijk voor de exploitatie van de molens), de Technische Adviescommissie (kortweg de TAC; verantwoordelijk voor het onderhoud en de restauraties van de molens) en de Museumcommissie. Om zitting te nemen in één van deze besturen of commissies zijn bestuurlijke ervaring, technisch en/of commercieel inzicht en contactuele vaardigheden zeer gewenst.

Lid van het promotie/ledenwervingteam

Als lid van dit team sta je met een stand van de vereniging op jaarmarkten, beurzen en evenementen. En op de Zaansche- of de Nationale Molendag ben je aanwezig in één van onze molens om daar het publiek te informeren over de vereniging. 

Wat betekent het om vrijwilliger te zijn?

Bij De Zaansche Molen is vrijwilligheid uiteraard geen vrijblijvendheid. De vereniging moet op zijn vrijwilligers kunnen rekenen. Maar natuurlijk kun je van tevoren aangeven hoeveel tijd je aan het vrijwilligerschap wilt besteden. Uiteraard krijg je naast de voldoening uit je werk ook veel van de vereniging terug. Je wordt opgenomen in een actieve kring van mensen, die elkaar regelmatig treffen. Wij werken met een vrijwilligersovereenkomst waarbij de afspraken tussen ons en de vrijwilliger worden opgenomen. De Zaansche Molen is vrijwilligheid geen vrijblijvendheid. De vereniging moet op zijn vrijwilligers kunnen rekenen. Maar natuurlijk kun je van tevoren aangeven hoeveel tijd je aan het vrijwilligerschap wilt besteden. Uiteraard krijg je naast de voldoening uit je werk ook veel van de vereniging terug. Je wordt opgenomen in een actieve kring van mensen, die elkaar regelmatig treffen.

Schrijf je hier in

Velden met een * zijn verplicht

    WIJ WORDEN GESPONSORD DOOR