Burgemeesters bij start Wereld van Windmolens

De burgemeesters Jan Hamming en Peter Tange, van respectievelijk Zaanstad en Wormerland, hebben donderdag 12 april een bouwbord onthuld bij de toekomstige locatie van het Molenmuseum op de Zaanse Schans. Daarmee startten zij de realisatie van de Wereld van Windmolen. Kort daarvoor ontvingen zij een exemplaar van het boek Maker van molens uit handen van de twee oud-molenmakers die alle molens op de Zaanse Schans hebben herbouwd en/of gerestaureerd.

Vereniging De Zaansche Molens bouwt de komende jaren aan De Wereld van Windmolens op de Zaanse Schans. Samen met de molens aan de Kalverringdijk vormen het nieuwe Molenmuseum (de huidige villa Kalverliefde) en een nieuw te bouwen Informatiecentrum een uniek erfgoedpark rond de verschillende molentypen die de Zaanstreek rijk is. Zo kan vereniging De Zaansche Molen de kennis over en liefde voor molens optimaal overbrengen en daarmee het kostbare behoud van deze prachtige Zaanse monumenten ook in de toekomst veiligstellen.

Bouw mee aan de Wereld van Windmolens
Met de verschijning van het boek Maker van Molens start De Zaansche Molen een publieksactie om bekendheid en draagvlak voor het erfgoedpark te creëren en een deel van de financiën bijeen te brengen. Door 25 euro over te maken op rekening NL66 INGB 0000563469 van vereniging De Zaansche Molen, ontvangen de schenkers het boek cadeau. Zo kan iedereen meebouwen aan de Wereld van Windmolens. De hele opbrengst is bestemd voor de realisatie van het erfgoedpark. Het boek is vanaf woensdag 18 april verkrijgbaar in het Molenmuseum in Koog aan de Zaan of via www.zaanschemolen.nl/wereld-van-windmolens/.

Klik hier voor een videoverslag: https://www.youtube.com/watch?v=cL_ca2Pqjqc