Lid Raad van toezicht

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Anneke van Mispelaar ik woon aan de rand van de polder Arkemheen in Nijkerk. Ik heb het geluk dat ik met mijn gezin en ouders kan wonen op het erf waar ik ben opgegroeid. Tot 2018 hadden mijn ouders hier een melkveebedrijf. In het dagelijks leven ben ik adviseur en eigenaar van een adviesbureau: Bureau BUITEN. Ik werk al meer dan 20 jaar met veel plezier bij Bureau BUITEN en ben sinds 2011 één van de vier eigenaren. Bij Bureau BUITEN helpen wij voornamelijk overheden bij verschillende vraagstukken: van regionale economie en planning voor werken, wonen en groen, tot beleid voor toerisme, ingewikkelde subsidieaanvragen en herbestemming van monumenten.

Tijdens mijn opleiding tuin- en landschapsinrichting (Larenstein) ontwikkelde ik een passie voor cultuurhistorie en erfgoed. Ik heb daarnaast opleidingen planologie, toerisme en bestuurskunde gedaan. In mijn werk komt dat nu allemaal samen: ik adviseer over de toekomst van erfgoed, natuur en landschap, en de duurzame recreatieve benutting daarvan.

Molens vind ik fascinerend vanwege de uitstraling in het landschap en het technische vernuft waarmee ze in elkaar zitten. Met mijn kennis en ervaring op het gebied van erfgoed, cultuurhistorie en recreatie hoop ik dat ik wat kan betekenen voor De Zaansche Molen. Ik heb er veel zin in om te leren over hoe de molens werken, en over de verhalen die ze vertellen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we ze behouden voor de toekomst. Ik ben vereerd dat ik onderdeel mag gaan uitmaken van deze vereniging, met zoveel leden en vrijwilligers, die al bijna honderd jaar zorgt voor molens in de Zaanstreek.

Terug naar onze mensen