Joop Bergevoet
Lid Raad van Toezicht vanaf december 2023

Graag stel ik me aan jullie voor;
Mijn naam is Joop Bergevoet en samen met mijn vrouw woonachtig in Renkum aan de uiterwaarden van de mooie Nederrijn. Ik ben een telg van een slagersfamilie en voel me, mede door deze achtergrond, erg verbonden met het ambacht. Na mijn opleiding aan de hotelschool ben ik, naast mijn werk, economie en bedrijfskunde gaan studeren. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest voor diverse hotelbedrijven, ben ik als partner toegetreden tot een horeca advies bureau. Vervolgens heb ik een eigen bureau opgezet in administratieve – en bedrijfskundige dienstverlening. Na enkele jaren diende zich een koper aan en is het bedrijf verkocht. Omdat stil zitten voor mij geen optie is, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Deze vond ik bij het Nederlands Bakkerijcentrum, als manager kwaliteitscentrum. Na ruim zes jaar heb ik hier afscheid genomen en heb ik tot 2016, samen met mijn vrouw een eigen hotelbedrijf gerund.

Sinds begin 2017 ben ik als directeur bedrijfsvoering werkzaam bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het museum. Dus ook voor het vastgoedbeheer en daarmee ook onze molens. De overstap naar het museum was een bewuste overgang van het bedrijfsleven naar de culturele sector.
Mijn ruime ervaring zowel binnen profit – als non-profit organisaties wil ik graag delen. Ik vervul om deze reden inmiddels de rol van toezichthouder bij een culturele instelling. Bij De Zaansche Molen komen voor mij veel dingen samen, zoals; ambacht, cultuur, water, ondernemerschap. Ik voel me dan ook zeer vereerd om als lid van de RvT te mogen bijdragen aan deze mooie vereniging met een rijke historie.

Terug naar onze mensen