KATELIJNE PRINSENBERG

Interesse voor cultuur, geschiedenis en educatie zijn, naast ondernemerschap, bedrijfsvoering en organisatiekunde, mijn interessegebieden. Deze vormen een rode draad in mijn werk(leven). Bij De Zaansche Molen komen zakelijk denken, ondernemend handelen en het belang van erfgoed voor de maatschappij samen.

Na een studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en eerste graad bevoegdheid voor lesgeven, volgen de eerste twee banen in de commerciële sector. Daarna vind ik mijn weg in het maatschappelijk domein; sinds 2003 werk ik voor stichtingen en verenigingen aan het goed laten functioneren van maatschappelijke organisaties en heb ik brede ervaring opgedaan in hrm, financiën, ICT, bedrijfsvoering en beleidsontwikkeling. Tevens heb ik de waarde ingezien en geleerd hoe je als stichting of vereniging zélf ondernemend kunt zijn door fondsen te werven en samenwerkingen aan te gaan.

Naast het werk heb ik diverse post-HBO en master opleidingen gevolgd op gebied van personeelsmanagement, Human Development en Finance. Mijn persoonlijke competenties zijn enthousiasme, doortastendheid en volharding. Graag motiveer en verbind ik mensen vanuit visie en beleid om zich in te zetten voor de doelstelling van onze mooie vereniging: de Zaanse molens te behouden, goed te beheren en verantwoord te exploiteren. Want, nu ik alweer heel wat jaren met mijn gezin (man, twee kinderen en hond) in de Zaanstreek woon, heb ik de molens van het industriële erfgoed in mijn hart gesloten. Met veel enthousiasme zet ik mij dan ook in om het verhaal van de Zaanse molens uit te dragen aan het brede publiek.

Terug naar onze mensen