2023Nieuws
Het perfecte plaatje: Fotowedstrijd Gelanceerd

De Zaansche Molen, een erfgoedvereniging die het rijke verleden van de Nederlandse molens vertegenwoordigt, kondigt met trots de lancering aan van een uitdagende nieuwe fotowedstrijd. De zoektocht naar het meest betoverende plaatje binnen verschillende thema’s is officieel van start gegaan. Fotografie-enthousiastelingen worden uitgenodigd om hun creatieve vaardigheden te laten zien en de magie van de molens vast te leggen.

De fotowedstrijd ‘Het perfecte plaatje’ heeft tot doel om De Zaans(ch)e Molens vanuit unieke perspectieven te belichten en de schoonheid en geschiedenis ervan vast te leggen. Met verschillende thema’s die om de twee weken veranderen, krijgen de deelnemers de kans om de veelzijdigheid van deze prachtige locatie te verkennen. De thema’s worden onthuld via de officiële social media-kanalen van De Zaansche Molen en de digitale nieuwsbrief.

Twee wekelijks wordt een winnende foto gekozen per thema.
De fotograaf wordt beloond met vier entreekaarten voor een molen naar keuze en zijn of haar foto zal worden geplaatst op de officiële social media-kanalen van De Zaansche Molen, de Zaanse Schans en in de digitale nieuwsbrief. Tevens plaatsen wij de foto op onze website!

Een deskundige jury, bestaande uit namen van binnen en buiten De Zaansche Molen, zal de ingezonden foto’s beoordelen. De jury bestaat uit:

• Ed Pielkenrood – Hoofdredacteur Windbrief, het magazine van De Zaansche Molen
• Kees Jak – Weerfotograaf
• Henk Heijnen – Hoofd Conservator Molenmuseum
• Tom Pranger – Technisch medewerker Fotovakschool en Videograaf

Hoofdprijs

De deelnemers maken niet alleen kans op de tweewekelijkse prijs, maar dingen ook mee naar de hoofdprijs. De hoofdprijs bestaat uit de eer om in een oplage van 4000 exemplaren afgedrukt te worden in een exclusief magazine van De Zaansche Molen, de Windbrief, met een daarbij behorende persoonlijke introductie.
Als kers op de taart krijgt de winnaar de kans om een unieke fotoshoot te doen in een van de historische molens. Wanneer je de winnaar bent van een tweewekelijks thema, maak je automatisch kans op de hoofdprijs!

De eerste thema-aankondiging zal plaatsvinden op woensdag 23 augustus via de officiële Zaansche Molen social media-kanalen en nieuwsbrief. Deelnemers hebben vervolgens twee weken de tijd om hun beste foto’s in te sturen.
De Zaansche Molen nodigt iedereen met een passie voor fotografie en cultuur uit om deel te nemen aan deze unieke kans om de schoonheid en geschiedenis van de molens vast te leggen.

Voorwaarden:

Elke 2 weken wordt er een thema vrijgegeven en in de dan aangegeven periode kunnen de foto’s worden aangeleverd.
Foto’s kunnen worden aangeleverd via [email protected] en alleen via deze weg kunnen de foto’s meedoen met de wedstrijd.
Natuurlijk mogen ze ook gedeeld via onze socials: @zaanschemolen via Instagram en Facebook.
Door het insturen van de foto gaat u ermee akkoord dat De Zaansche Molen na de wedstrijd de foto’s rechtenvrij mag gebruiken.
Minimale eisen: Alle digitale bestanden moeten minimaal 3 MB en maximaal 10 MB zijn, en in .jpg. formaat ingestuurd worden. De foto moet minstens 1.800 pixels breed (liggende foto) of 1.800 pixels hoog (staande foto) zijn en maximaal 6.000 x 6.000 pixels

Vermelden in de e-mail: Naam, telefoon, e-mail en sociale media accounts.
TIP: een titel geeft een extra dimensie aan een foto.

Voorgaande thema’s:

Eerste thema: Molens in het weer24 augustus t/m 7 september. Winnende foto “Koude Reuzen” van G. J. Kat! 🏆

Tweede thema: Molens in de weerspiegeling7 september t/m 22 september. Winnaar wordt 29 september bekend gemaakt.

Huidige thema: Molens met dieren22 september t/m 6 oktober.