2020Nieuws
Parkeren tijdens openingsweekend

Parkeren tijdens de officiële opening op 25 september

Op 25 september 2020 vindt de officiële opening plaats van het nieuwe Molenmuseum. Deze dag is voor genodigden en geheel volgens de COVID19-richtlijnen.

Mensen die de officiële opening bij willen wonen en met de auto komen kunnen parkeren op het terrein van Stichting Kalverpolder. Dit terrein is gelegen naast het Molenmuseum. Voor de navigatie: toets in het adres Kalverringdijk 30 te Zaandam. Het terrein / Molenmuseum is met de auto te bereiken via de Engewormer. Het is niet toegestaan om met de auto via het fietspad langs de molens het Molenmuseum te bereiken.

Genodigden kunnen ook parkeren op het terrein van de Zaanse Schans, adres Schansend 1. Dit parkeerterrein ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het Molenmuseum. Er zijn uitrijkaarten beschikbaar.

Parkeren tijdens het openingsweekend

Tijdens het openingsweekend op 26 en 27 september is het Molenmuseum exclusief toegankelijk voor leden en vrijwilligers van vereniging De Zaansche Molen. Op die dagen geldt het normale parkeerregime. Dat wil zeggen dat er voor mindervaliden drie parkeerplaatsen beschikbaar zijn op het terrein van het Molenmuseum. Deze plaatsen zijn te bereiken via de Engewormer. Andere bezoekers kunnen parkeren bij de Zaanse Schans (dagtarief € 9,-) of kunnen op de fiets komen.

Bereikbaarheid Molenmuseum

Het Molenmuseum ligt aan de noordzijde van de Zaanse Schans, net voorbij oliemolen De Bonte Hen. U kunt parkeren op het parkeerterrein van de Zaanse Schans.

Voor mindervaliden zijn drie parkeerplaatsen beschikbaar naast het Molenmuseum. Deze parkeerplaatsen zijn bereikbaar via de noord route / Engewormer. Navigeer naar Kalverringdijk 30 en rijd via de polder. Het is niet toegestaan om via het fietspad op de Zaanse Schans het Molenmuseum te bereiken.

Het Molenmuseum is goed bereikbaar per fiets of te voet en ligt direct aan de Kalverringdijk. Er is een ruime fietsenstalling.