RIDDERS VAN DE MOLEN FOTOBOEK
Ridders van de molen flyer
Ridders van de molen
Ridders van de molens
Ridders van de molen
Ridders van de molen
Ridders van de molen

For English

In weer en wind en van zonsopkomst tot zonsondergang is fotograaf Jeroen Nieuwhuis bezig geweest om de dagelijkse werkzaamheden van onze molenaars vast te leggen. Naast een succesvolle expositie bundelen we de veertig beelden nu ook in een prachtig boek!

De expositie in het Molenmuseum

Ridders van de Molen
Een ode aan het molenaarsambacht

Molenaars zijn uit bijzonder hout gesneden. Ze zijn verknocht aan hun molen. Op de 13 molens van vereniging De Zaansche Molen werken ongeveer 40 molenaars, van jong tot oud. Sommigen in dienst, anderen vrijwillig. Onze molenaars houden het ambacht levend. UNESCO heeft het belang van het molenaarschap officieel erkend door het in 2017 te bestempelen als immaterieel erfgoed. Twee van onze molenaars zijn in juni 2020 koninklijk onderscheiden met een ridderorde, vanwege hun grote verdiensten voor het behoud van het molenaarsambacht. De kennis en deskundigheid van onze molenaars zijn van onschatbare waarde.

Deze ode aan het molenaarsambacht is tot stand gekomen in samenwerking met fotograaf Jeroen Nieuwhuis (New Day Studio) en filmmaker Jan Minkhorst (Icon Visuals). Vanaf februari 2020 zijn zij in weer en wind, van zonsopkomst tot zonsondergang, bezig geweest om de dagelijkse werkzaamheden van de molenaars vast te leggen. Daarmee benadrukken zij de passie en het vakmanschap van het werken in de monumentale molens. De combinatie van handenarbeid, romantiek, hard werken en kundigheid spreekt tot de verbeelding van zowel kenners als niet-kenners. De foto’s in deze tentoonstelling vormen een blijvend onderdeel van de nieuwe visuele identiteit van de Wereld van Windmolens. Hiermee wordt invulling gegeven aan één van de hoofddoelstellingen van vereniging De Zaansche Molen: toekomst geven aan het verleden.

Met dank aan alle deelnemende molenaars.
Tentoonstellingsconcept: Bregje Jansen & Resi Veenman.
Dit project is mede tot stand gekomen met steun van het Gerrit Blaauwfonds.

Het boek

EEN PRACHTIG HARDCOVER FOTOBOEK

Fotografie: Jeroen Nieuwhuis in opdracht van De Zaansche Molen. Veertig unieke molenaarsportretten in een hoog kwalitatief, gebonden hardcover boek.

Full colour, op 200 grams fotopapier, 48 pagina’s, 40 x 30 cm liggend.

Een lust voor het oog. Een echt collector’s item!

Prijzen: voorschrijving t/m 31 december 2020 € 34,95, verkoopprijs vanaf 1 januari 2021 € 39,95

Zodra er 200 boeken zijn besteld, gaat het boek in productie. In deze tijd kunnen wij geen risico’s lopen. Wij hopen op uw begrip daarvoor.

Helpt u ons op gang?

Update 13-1-2021: er zijn voldoende bestellingen. Wij gaan aan de slag met de opmaak van het boek. Wij houden u op de hoogte!

Bestellen

Bestel hier: https://www.zaanschemolen.nl/product/ridders-van-de-molen-een-ode-aan-het-molenaarsambacht/

 

Schrijf je hier in

Velden met een * zijn verplicht