2020Nieuws
Word vrijwilliger op de mooiste plek op de Zaanse Schans

Op vrijdag 31 juli gaat het Molenmuseum open op de nieuwe locatie, aan de Kalverringdijk bij de molens.

In het Molenmuseum vertellen we de verhalen van de Zaanse molengeschiedenis: rijkdom en armoede, innovaties en ondernemerschap, bloei en verval. En vooral: molens. Veel molens.

Het museum kijkt uit op de echte molens. Deze machtige machines uit vroeger tijden zijn opengesteld voor het publiek. Zij vormen de buitencollectie waar de bezoeker de beleving ervaart van de stampende molen. Het Molenmuseum toont de binnencollectie met de verdieping van het molenverhaal. Kijken en doen staan hier centraal.

“Ga mee met de zeven Zaanse gidsen en één handelaar. Dwaal met hen door vier eeuwen Nederlandse geschiedenis. Bekijk onze topstukken, zoals het Molenpanorama van Frans Mars en het minutieus gemaakte model van papiermolen De Eendragt. Ga aan de slag met de grote interactieve molenkaart. Kijk uit over het molenlandschap van vandaag, zie hoe het vroeger was, ontmoet de planten en dieren uit de polder. Maak mee hoe een molen wordt gebouwd. Vergeet de tijd in de Wereld van Windmolens.”

 

Wie zoeken we?

Enthousiaste mensen die het molenerfgoed een warm hart toedragen.

Wie hebben we nodig?

Gastvrije mensen die sociaalvaardig zijn en naast het Nederlands tenminste de Engelse taal beheersen.

Voor de museumbalie:

Maandag t/m zondag van 9.45 tot 13.30 uur en van 13.30 tot 17.15 uur.

Taken: assisteren bij de museumbalie, ontvangen van de klanten, uitleg geven over de verschillende entreemogelijkheden, een korte toelichting kunnen geven over het museum. Verkoop producten uit de museumwinkel. Kassagebruik.

Voor suppoost en educator in het museum zelf:

Maandag t/m zondag van 10 tot 13.30 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Taken: aanwezig zijn in het museum, mensen de juiste weg wijzen, toelichting geven over de museumobjecten, uitleg kunnen geven over de Zaanstreek en de molens.

Enthousiast geworden? Vul dan bijgaand formulier in via deze link: https://www.zaanschemolen.nl/word-vrijwilliger/

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.