Bezoek aan de molens Zaanse Schans beperkt

Vereniging De Zaansche Molen neemt corona-maatregelen

Vanaf zaterdag 14 maart 2020 sluit vereniging De Zaansche Molen twee van haar vijf industriemolens voor publiek. Verfmolen De Kat, oliemolen De Zoeker en houtzaagmolen Het Jonge Schaap blijven voor publiek geopend. Het maximaal aantal personen dat tegelijkertijd een molen mag bezoeken is verder beperkt tot 50 personen.

Bezoekers worden voorts gewezen op de instructies die het RIVM heeft afgekondigd naar aanleiding van de corona-crisis. Dit betekent onder meer dat bezoekers wordt gevraagd contactloos te betalen, dat mensen met klachten worden gevraagd niet naar de molens te komen en dat de hygiëne-voorschriften strikt in acht worden genomen. Vrijwilligers van De Zaansche Molen wordt gewezen op de mogelijkheid tijdelijk hun vrijwilligerswerk te staken.

“Met deze maatregelen spelen we in op de huidige situatie rondom het corona-virus”, aldus Peter-Jan van Steenbergen, algemeen manager van De Zaansche Molen. “Met de restrictie van maximaal 50 personen tegelijk in een molen sluiten we aan bij de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd. Voorts kunnen we door niet vijf maar drie molens open te stellen beter inspelen op de situatie. Die overigens per dag kan wijzigen”.

De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart.

Meer informatie via Peter-Jan van Steenbergen, algemeen manager vereniging De Zaansche Molen, [email protected] en 06-20867243.