Hoofd conservator

Henk Heijnen is van huis uit kunsthistoricus. Hij ziet het als zijn taak om het verhaal van de Zaanse industriemolens voor het voetlicht te brengen. Binnen de doelstelling van de vereniging (beheer en behoud van de molens en het vergroten van de kennis over en de liefde voor de molens) legt hij de nadruk op…

Financiële administratie

Lenie Bakker is vanaf 2001 de administratief en financieel medewerker van de vereniging. Bovendien verzorgt ze de notulen van de bestuursvergaderingen. Voor veel bestuursleden en medewerkers is ze een onmisbare vraagbaak.

Medewerker organisatie, PR, educatie en ledenadministratie

Resi Veenman werkt sinds 2004 voor zowel het Molenmuseum als de organisatie van de vereniging zelf. Ze richt zich op educatie, ledenadministratie, projecten en pr/marketing. Bovendien stuurt ze een grote groep vrijwilligers aan.

Onderhoud

Henk Kroes is van huis uit timmerman, gespecialiseerd in scheepsbouw. Voor de vereniging is hij de man die klein onderhoud uitvoert en tentoonstellingen bouwt.

Archivaris en molenaar De Bonte Hen

Fulco Rol Zaandam, 1973 Molenaar, collectiebeheerder Woont in Krommeniedijk Lid van De Zaansche Molen sinds 1986 Als 12-jarige jongen liep Fulco Rol door het land naar molen Het Prinsenhof en vroeg de molenaar: “mag ik hier helpen?” Natuurlijk mocht hij helpen, hij kreeg direct een bezem in zijn hand. Waarschijnlijk had Fulco zich iets anders…