Zaanse Molendag

Draaiende Wieken tijdens Zaanse molendag op zaterdag 28 september

Op zaterdag 28 september aanstaande, volgens de jaarlijkse traditie, is het weer Zaanse molendag. De Zaanse industriemolens openen bijna allemaal hun deuren voor het publiek, en bieden een uitgelezen gelegenheid om, naast de welbekende molens op de Zaanse Schans, ook minder bezochte molens te ontdekken.

Molens zijn misschien wel het belangrijkste symbool van Nederland. In ieder geval geldt dat voor de Zaanstreek, waar meer dan duizend molens vanaf de zestiende eeuw het eerste industriegebied ter wereld vormden. Stap terug in de tijd en zie wat de molens van toen nu nog steeds op dezelfde wijze produceren.

Een Authentieke Belevenis

Hoe harder het waait, hoe sneller de wieken draaien en hoe meer de molen staat te schudden. Maak dat mee op de Zaanse molendag zaterdag 28 september. Het is alsof je in een tijdmachine stapt en een belevenis ondergaat van eeuwen terug. Zien, voelen en ruiken hoe een industriemolen van binnen werkt, is een compleet andere ervaring dan het alleen van buiten zien hoe hij draait. De molenaars van de monumentale molens staan klaar om de bezoekers het productieproces te laten zien. Zij zijn trots op hun molens, net zo als elke Zaankanter dat mag zijn.

Draaiende Wieken

Onze molens bevinden zich in diverse locaties, waaronder Zaandam, Zaandijk, Wormer, Westzaan en Koog aan de Zaan. Bij gunstige windomstandigheden zal de Zaanstreek op deze dag bruisen met draaiende wieken.

Tip: Maak gebruik van de molenfietsroute om langs alle molens te fietsen. Link naar molenfietsroute beschikbaar in onze webwinkel of te verkrijgen in de Zaanstore.

Hoogtepunten

Meer info volgt later.

Toegang

Meer info volgt later.